Oldal kiválasztása

DIAHERBA TEA

Speciális teakeverék cukorbetegség kiegészítő kezelésére

AMIT A DIAHERBA TEÁRÓL TUDNI KELL

A TEA HATÁSAI:

Többirányú, közvetett vércukorszint csökkentő hatás. Hypoglikémia ellenes hatás, vércukorszint ingadozás csökkentése, hasnyálmirigy működés javítása, szénhidrát emésztést kiegyensúlyozó hatás.

Általános ér és kapilláris – különösen szemfenéki kis ereket – védő és regeneráló hatás.

A DIAHERBA speciális teakeverék főleg a DIABETES II.-es típusu cukorbetegség esetén javallott, valamint a szövődményeinek megelőzéséhez nyújthat kiegészítő kezelést. Génmanipulációtól mentes, magas minőségű növényekből készült, nem tartalmaz egészségre ártalmas, idegen anyagokat, adalékokat.

 

HATÁSMECHANIZMUS:

A folyamatos teafogyasztás a vörös csontvelőben osteokalcin (csontfehérje) termelést indít el, amely a hasnyálmirigyben hormonként viselkedik és a hasnyálmirigy Langerhans szigetén lévő ß sejtek inzulintermelő képességét beállítja (fokozza, vagy csökkenti). A teakeverék ezen  tevékenységét egyénenként eltérően fejti ki.

A Diaherba speciális teakeverék összetétele: csalánlevél, fekete áfonya levél, szederlevél, pitypang gyökér, lótuszvirág, bambuszrügy, zöldtea hajtás, kálmosgyökér, orbáncfű, diólevél.

A Cukorbetegség a gyakorlatban

A diabétesz visszafordítható, vagy tünetmentessé tehető

A cukorbetegségnek több oka lehet. Az egyik ok, az inzulinrezisztencia, amikor a máj nem ismeri fel a szervezet által termelt inzulint, vagy eltűnik a vérből a szénhidrát háztartás egyik nélkülözhetetlen kelléke az inzulin, vagy keveset termel a hasnyálmirigy, vagy elpusztulnak a hasnyálmirigy inzulint termelő szigetsejtjei. Az ilyen betegséggel születetteknél nevezzük I-es típusú cukorbetegségnek, amelyben a cukorbetegeknek mintegy 10%-a szenved.

A cukorbetegség másik formája a II-es típusú  cukorbetegség, amely  önemésztő  – önpusztító folyamatok következtében lép fel. Minden esetben jelen van a stressz (munkahelyi, családi, magánvállalkozói vagy hivatali stb.) A 2 típusú cukorbetegség stressz nélkül nem létezik.  Kialakulása 5-15 év (eleinte nincs tünet)

Kialakulásának egyik oka, hogy eltömődnek a hasnyálmirígy receptorai (mint a kikristályosodott húgysav és adrenalin a test más részén) és az inzulin nem tud a szervezetbe jutni. A másik oka lehet, hogy a zsírmirigyek elszaporodnak, főleg a has területén. Ez elindít egy folyamatot, mivel a zsírmirigyek jelentős belső elválasztású szervekként is működnek. A hormonokhoz hasonló anyagokat (cytokin) termelnek, amelyek esküdt ellenségei a hasnyálmirigynek. A hasnyálmirigy inzulintermelő „ß” sejtjeit idegen betolakodóknak tekinti és elpusztítja.  A cytokin nemcsak a szövetek inzulin iránti érzékenységét befolyásolja, hanem számos más folyamatot is károsan befolyásol (pl.: szénhidrát- és zsíranyagcserét, vérnyomást, véralvadást, étvágyat, immun és komplement rendszert, gyulladást). A II. tipusú cukorbetegség esetében a hasnyálmirigy által termelt inzulin (leviszi a vércukrot) és a glukagon (felviszi a vércukrot) aránya felbillen, vagyis nem stabil. Kevés a szervezetben termelődő alfa-liposav, amely elősegíti a vércukorszint stabilitását

A cukorbetegség tünetmentességének előfeltételei:

Lelki béke

Próbáljuk meg a dolgok pozitív oldalát megtalálni és igyekezzünk a problémáinkat a humor és a dolgok pozitív szemléletének segítségével megoldani. El kell érnünk, hogy mi nyugtassuk meg környezetünket, és ne a környezetünk minket: Ilyenkor leáll az adrenalin termelődése, így az emésztés és a stressz-helyzet lényegesen javul.

Diétás étrend

A cukorbetegnek a vegyileg előállított CUKOR MÉREG! Fontos a szénhidrát bevitel korlátozása. (A finomított kristálycukor mellett a fruktóz is nagyon veszélyes, kenyér, burgonya, főtt és sült tészták stb.)

A nagyon „édes-szájúaknak javasolt a méz. A glükóz-fruktóz nem kötődik meg benne így kevesebb enzimmel is rövidebb idő alatt lebomlik. Kis mennyiség mellett a gyógyító hatás több, mint a káros (vércukoremelő) hatás.

Mennyiségi diéta

Itt komolyan mérlegelni kell, hogy egy 40 év feletti korban lévő embernél nem szükséges mennyiségileg a 20 év körüliek mennyiségét elfogyasztani.  Az 50-60 év felettieknél ez az elv még fokozottabban igaz.  A rágás időtartama legyen megfelelő. Idősebb korban az enzimtermelődés (nyáltermelődés) csökken, tehát a jó emésztéshez tovább kell fogainkkal az enzimeket „belerágni” az ételbe. Ide kívánkozik az is, hogy rossz fogat ne tűrjünk meg a szánkban.  A rossz fog tövében megtelepedő baktériumok toxin termelő képessége nem elhanyagolható.

Mozgáskultúra

A rendszeres testedzés, mozgás nemcsak cukorbetegség esetén fontos. A rendszeres mozgással nemcsak a testünket, hanem a lelkünket is ápoljuk. Természetesen embere válogatja, ki milyen mozgáskultúrát választ.

Diaherba tea fogyasztása

A speciális teakeverék 10 gyógynövény fajtából tevődik össze, amelynek az arányát a gyártó bizalmasan kezeli,   de ezekre a problémákra hathat folyamatos fogyasztás esetén. A cukorbetegség lappangva 5-15 év alatt alakul ki, amelyet nem lehet kellő időben diagnosztizálni.

 

A diaherba tea 250 gr-os kiszerelésben kapható (8300 Ft).

Fogyasztása: 1: liter vízhez 6 teáskanál teakeverék. Leforrázzuk, szűrés után fogyasztjuk. Célszerű 3×3 dl teát fogyasztani naponta étkezés előtt. A teakeverék leglényegesebb eleme a szövődményektől való megvédés.

Kérjük, csak akkor kezdjen diaherba kúrába, ha legalább 3 hónapig naponta 3 csésze teát megszakítás nélkül megtud inni.

Ahhoz, hogy hatékonyan fogyaszthassa a Diaherba teakeveréket, célszerű kitöltenie törzslapunkat. Ez alapján, ha szükséges, akkor személyre szabottan tudjuk megváltoztatni az egyes összetevőket.

Amennyiben szeretné, hogy elküldjük Önnek a kérdőívet, kérjük adja meg elérhetőségét az űrlapon.

Ha egyéb kérdés merült fel Önben, abban az esetben is igyekszünk segítségére lenni.